Rijschool ILYAS
Sinds 1989

EXAMENS


Je kunt op iedere moment rijlessen volgen, zowel doordeweeks,’ s avonds of in het weekend op zaterdag. Uiteraard kun je opgehaald worden waar je wilt. Wil je sneller en meerdere uren in de week lessen? Dat is uiteraard mogelijk in overleg.


Ik doe uiteraard mijn best om je in één keer te laten slagen. Je volgt de hele rijopleiding in dezelfde auto, zodat je de auto van binnen en buiten leert kennen en tijdens het examen gemakkelijk kunt afrijden.

Gezondheidsverklaring en machtiging 

Om het praktijkexamen te kunnen aanvragen is er een geldige gezondheidsverklaring nodig en vraag ik om een machtiging hiervoor. Voor de aanvraag van een tussentijdse toets is er enkel een machtiging nodig. Klik hier voor meer informatie.

Tussentijdse toets

In de tussentijdse toets kan de leerling zijn bijzondere verrichtingen (bijzondere manoeuvres) afsluiten.Tijdens de tussentijdse toets kun je een vrijstelling verdienen voor het onderdeel bijzondere manoeuvres op het eerstvolgende praktijkexamen.

Praktijkexamen

Tijdens het praktijkexamen wordt er getoetst of je zelfstandig en veilig kunt rijden. Daarnaast wordt er getoetst of je rekening houdt met andere weggebruikers.

Tijdens het praktijkexamen wordt er gelet op je beheersing van de auto, je kijkgedrag, voorrang verlenen, ja of nee, inhalen, in- en uitvoegen, rijden op kruispunten/rotondes en bijzondere verrichtingen. Het CBR heeft een video online staan over hoe het gaat bij het praktijkexamen. Klik hier voor meer informatie 

Wat houdt 2toDrive in?

vanaf 16 jaar is het mogelijk om je theorie examen af te leggen, vanaf 16,5 jaar is het mogelijk om je praktijklessen te volgen, vanaf 17 jaar mag je het praktijkexamen afleggen. Zodra je voor dit examen slaagt, mag je onder begeleiding autorijden tot je 18e.
Vanaf 18 jaar mag je zelfstandig autorijden.